Despre psihoterapie

Am observat ca desi a trecut ceva timp de cand lumea are mai mult si mai usor acces la informatie, cu toate ca opinia publica considera ca psihoterapia este un lucru benefic, chiar necesar, exista totusi foarte multi oameni care evita sa mearga la psihoterapeut din diferite motive. Unii cred ca nu au probleme, ceea ce este putin probabil in vremurile pe care le traim, altii poate cred ca problemele lor nu sunt destul de grave sau de mari pentru a apela la un psihoterapeut si probabil asteapta sa devina destul de deranjante ca sa faca pasul acesta.

Ei ar trebui sa stie ca le va fi si lor si psihoterapeutului mult mai greu in procesul de terapie cu cat problema este mai veche sau mai deranjanta. De asemenea exista persoane care cred ca le stiu pe toate si ca nu exista cineva care sa le spuna ceva ce nu stiu deja si singuri. In cazul in care te regasesti in aceasta categorie, trebuie sa stii de la bun inceput ca niciodata nu poti fi 100% obiectiv in privinta ta si e bine sa auzi si o parere avizata! Cum zicea si Albert Einstein, “Problems cannot be solved with the same mind set that created them.” (Problemele nu pot fi rezolvate cu aceeasi gandire care le-a creat )

Bun, acum ca am stabilit si aceste detalii, vreau sa stii ca nu incerc sa te conving sa ma alegi pe mine sa fiu psihoterapeutul tau, insa cred cu tarie ca este un lucru mai mult decat benefic sa faci pasul asta acum. Cu cat mai repede cu atat mai bine! Sa investesti in tine si in sanatatea ta, in functionarea ta optima si la capacitate normala indiferent de ce greutati iti aduce viata in cale trebuie sa fie o prioritate!

Este bine sa stii de asemenea ca alegerea psihoterapeutului este foarte importanta, intrucat si in acest domeniu, ca in multe altele, si-au facut loc si impostori. Un alt aspect important este legatura pe care o formezi cu psihoterapeutul, fiind recomandat sa alegi pe cineva cu care rezonezi si cu care poti forma o legatura!

Poti s-o iei pe incercate sau poti sa ceri niste recomandari de la persoane apropiate care au mai fost in psihoterapie.

Succes!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button