Bagajul emoțional

E bagajul pe care-l aveți zilnic cu voi, cel pe care-l purtați, uneori cu eforturi mari, peste tot, fără să fiți conștienți de greutatea lui, într-o rutină absurdă. Continuați zilnic să strângeți în el resentimente, emoții, detalii neplăcute ale vieții. Acum el e cel care vă ia libertatea de mișcare, de expresie, vă fură bucuria de a trăi clipa, piedica care nu vă lasă să fiți ceea ce sunteți de fapt. Nu subestimați consecințele acestui efort. Legătura dintre emoții și corpul fizic e demonstrată, depresia și anxietatea sunt cele mai evidente efecte, unele probleme ale sistemului endocrin și ale celui imunitar pot fi și ele rezultate ale unui bagaj emoțional supradimensionat. Vindecarea nu e ușoară.

Alegeți o zi oarecare, folosiți-o pentru a despacheta, așezați toate lucrurile la locurile lor vechi, la îndemână, dar nu le mai transportați după voi. Încercați în acea zi oarecare să râdeți sau să plângeți atunci când simțiți nevoia, eliberați cuvintele care se nasc în voi, exprimați-vă liber furia sau nervozitatea, bucuria sau fericirea. E doar un prim pas al unui drum pe care trebuie să-l faceți. Nu va fi ușor, dar nu uitați că lumea este o oglindă a trăirilor voastre. Ostilitatea ei, tensiunea pe care o resimțiți la tot pasul e cea din interiorul vostru. Dacă vă împăcați cu voi, lumea se va schimba.

Amintiți-vă ultima călătorie cu avionul. Amintiți-vă punctul în care lăsați bagajele pentru cală și clipele imediat următoare, eliberați de corvoada unui bagaj voluminos și greu. Amintiți-vă drumul ușor până la îmbarcare. Amintiți-vă de zbor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button