Psihoterapia – Cum ne ajută

Psihoterapia, uneori numită simplu – terapie, este un proces de identificare și învățare a unor modalități constructive de a face față nevoilor și problemelor din viața noastră. De asemenea, poate fi un proces de susținere atunci când trecem printr-o perioadă dificilă sau cu un nivel de stres crescut, cum ar fi începerea unei noi cariere sau divorțul.

În general, psihoterapia este recomandată ori de câte ori o persoană se confruntă cu o problemă de viață sau o problemă specifică de sănătate mintală, iar efectul acestei probleme cauzează o mare durere sau supărare pentru mai mult de câteva zile. Există excepții de la această regulă generală, dar, de cele mai multe ori, nu există niciun dezavantaj în începerea terapiei, chiar dacă nu suntem pe deplin siguri că am beneficia de rezultatele aceasteia. Milioane de oameni vizitează cabinetele de psihoterapie în fiecare an, iar majoritatea cercetărilor arată că oamenii care fac acest lucru beneficiază de pe urma acestei interacțiuni. Majoritatea terapeuților vor fi sinceri cu dvs. dacă cred că nu aveți nevoie de psihoterapie.

Psihoterapia modernă diferă semnificativ de versiunea de la Hollywood. De obicei, majoritatea oamenilor își văd terapeutul o dată pe săptămână timp de 50 de minute. Psihoterapia este de obicei limitată în timp și se concentrează pe obiectivele specifice pe care doriți să le atingeți. Psihoterapia, în majoritatea cazurilor, tinde să se concentreze asupra rezolvării problemelor și este orientată spre obiective. La începutul acestei călătorii, dvs. și terapeutul dvs. veți decide ce schimbări specifice doriți să faceți în viața voastră. Aceste obiective vor fi adesea împărțite în obiective mai mici, realizabile și plasate într-un plan formal de acțiune.

Terapeuții de astăzi lucrează și se concentrează pe ajutorul pe care vi-l acordă pentru atingerea acestor obiective prin sesiuni săptămânale sau lunare de terapie. Acest lucru se face pur și simplu prin discutarea tehnicilor sugerate, cele care vă pot ajuta să navigați mai bine în acele zone dificile din viața voastră. Adesea, psihoterapia îi va ajuta pe oameni să învețe despre problema lor și va sugera mecanisme suplimentare de adaptare pe care persoana le poate găsi mai eficiente.

Astăzi, terapia este cel mai adesea de termen scurt și de multe ori durează mai puțin de un an. Tulburările mentale frecvente – cum ar fi depresia, anxietatea, tulburarea bipolară, TOC, ADHD și altele asemenea – pot fi tratate cu succes în acest interval de timp, uneori cu o combinație de psihoterapie și medicamente prescrise de un psihiatru, în cazurile mai severe.

Psihoterapia are cel mai mare succes atunci când individul începe din proprie inițiativă terapia și are o dorință puternică de a se schimba. Dacă nu doriți să vă schimbați sau există o anumită rezistență la schimbare, procesul va fi mai lent. Schimbarea înseamnă modificarea acelor aspecte din viața voastră care nu mai funcționează pentru voi sau care contribuie la problemele voastre. De asemenea, este mai bine să păstrați o minte deschisă în timp ce sunteți în psihoterapie și să fiți dispuși să încercați lucruri noi pe care, de obicei, este posibil să nu le faceți. Psihoterapia se referă adesea la provocarea setului de credințe existente și adesea la sine. Are cel mai mare succes atunci când o persoană este capabilă și dispusă să încerce să facă acest lucru într-un mediu sigur și care asigură sprijinul.

1 thought on “Psihoterapia – Cum ne ajută”

  1. Pingback: Să fie oare acesta secretul fericirii? -

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button