… din meniul campionilor!

Nimeni nu e imun la un eșec. Fie că e vorba de o relație, un banal răspuns la telefon sau un serviciu pierdut, o respingere, chiar și pentru cea mai puternică persoană, poate fi o sursă inepuizabilă de întrebări fără răspuns. Cu ce am greșit? Ce e în neregulă cu mine? Ce aș fi putut face diferit? De ce nu mă mai iubește? Toate aceste frământări, gânduri fără sfârșit, se dezvoltă sub forma unor fraze care încep cu “ar fi trebuit”, ”aș fi putut”, ”ar trebui”, ”aș putea”, deturnându-ne atenția, sufocându-ne în încercările noastre de ne recăpăta încrederea pierdută. De cele mai multe ori avem impresia că noi suntem vinovați de aceste situații, noi suntem cei care nu merităm dragostea lor, noi suntem cei care am greșit undeva.

Toate aceste senzații dureroase continuă să ne țină încremeniți în punctul în care toate meritele și calitățile noastre sunt puse la îndoială, contestate chiar de noi. E momentul să privim totul în alt mod, în așa fel încât să putem să ne repunem în valoare, să ne ridicăm de jos pentru a putea continua să evoluăm.

Haideți să privim personajul respins ca fiind o reflexie deformată a noastră într-o oglindă descoperită în parcul de distrații, la bâlci. Ce vedeți acolo nu este adevărata voastră față, este doar imaginea voastră mișcată, comică, poate chiar caraghioasă. Nu sunteți voi. Acesta este și motivul pentru care puteți râde și trece mai departe fără teamă. Știți cu certitudine că nu sunteți așa cum pentru o clipă v-ați văzut.

Faptul că într-un anumit moment cineva vă poate respinge are legătură doar cu imaginea deformată zărită preț de o clipă într-o oglindă buclucașă. Nu sunteți voi acolo, treceți mai departe, concentrați-vă pe lucrurile importante pentru voi, pe realizările voastre, pe lucrurile de care sunteți mândri. Nu vă scufundați în oceanul întrebărilor fără răspuns, fiindcă veți rămâne curând fără aer.

Până la urmă respingerea poate fi considerată un dar, e evitarea timpurie și norocoasă a unui glonț. În aceste lucruri mărunte – haideți să le spunem acum așa – stau ascunse, bine deghizate, noile noastre aventuri posibile. Poate fi drumul către independență, reușită și fericire.

Când o nouă oglindă vă apare în cale deformându-vă grozav imaginea nu uitați să zâmbiți și să treceți mai departe. Viața e uneori un parc de distracții care vă poate da un nou impuls sub cele mai diferite forme.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button