Auto-sabotajul

         

                           

Auto-sabotarea este un comportament auto-distructiv care ne poate afecta foarte mult viața. Este un mod de a ne sabota singuri obiectivele, relațiile și potențialul de a avea o viață plina de satisfacții și împliniri.

Auto-sabotarea poate fi o problemă dificilă de depășit, dar este ceva cu care mulți oameni se confruntă. Este atunci când, în ciuda dorinței de a obține succes sau a realiza anumite obiective, ne sabotăm singuri prin acțiuni sau gânduri negative care ne împiedică să reușim.

Îl putem observa în diferite forme, precum procrastinarea, evitarea, perfecționismul excesiv, gândirea negativă și multe altele. De multe ori auto sabotajul apare în momente importante din viața noastră, atunci când deciziile pe care trebuie să le luăm sunt importante și pot avea un impact benefic pentru noi, însă mintea noastră neștiind să facă diferența dintre ce e bine sau rău pentru mine în acele situații, ci doar dintre cunoscut si necunoscut, este foarte probabil să aleagă calea cunoscută, chiar dacă nu e cea mai bună pentru mine. Astfel, mintea alege același drum, anevoios, repetat de atâtea ori și pe care l-a învățat probabil într-un episod traumatizant. Vestea bună este ca această autostrada pe care circulă cu viteză, se poate deconstrui și putem forma noi drumuri mult mai folositoare.

În calitate de psihoterapeut, vă încurajez să identificați aceste obiceiuri autodistructive și să luați măsuri pentru a le depăși. Uneori, asta poate însemna că trebuie să ne punem în fața fricilor noastre și să ne străduim să depășim obstacolele. Alteori, poate fi necesar să ne angajăm într-un proces terapeutic pentru a explora și a înțelege mai profund motivul auto-sabotajului nostru.

Indiferent de ceea ce ați alege să faceți, să fiți blânzi și să aveți răbdare cu voi înșivă în acest proces. Auto-sabotarea este un obicei puternic și poate dura ceva timp pentru a fi depășit. Dar cu un efort constant,  voință de a face schimbări pozitive și ajutor specializat, veți putea obține succesul pe care îl doriți și veți avea un sentiment de împlinire și satisfacție care vine cu atingerea obiectivelor dumneavoastră.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button