Cum ajută terapia când lucrurile merg bine

         

                           

Oricine poate beneficia de terapie în mod constant – indiferent dacă te confrunți cu o ușoară anxietate sau ai emoții neplăcute. A merge la terapie atunci când viața pare liniștită și echilibrată este cu siguranță cel mai benefic. Începerea terapiei atunci când nu te afli într-o criză sau nu treci printr-un eveniment major este momentul cel mai potrivit și motivele pentru acest lucru includ următoarele:

Este un moment bun pentru a exersa abilitățile de bază.

În terapie, vei învăța strategii eficiente de gestionare a oricărei probleme cu care te confrunți. Exersarea acestor abilități de adaptare când nu te afli într-o criză te va ajuta să te simți mai confortabil și mai încrezător în învățarea abilităților respective. Practicarea strategiilor de adaptare într-o stare de liniște îți va oferi, de asemenea, timp pentru a exersa și folosi aceste abilități, ceea ce te va ajuta să înțelegi cum să faci față posibilelor crize în viitor. Aceste abilități pot include respirația profundă, meditația sau tehnici de ancorare. Va fi nevoie de timp și mult efort pentru a dezvolta aceste strategii și pentru a găsi abilitățile de adaptare care să funcționeze pentru tine. Când înveți aceste abilități de adaptare în cadrul ședințelor de terapie, vei pune bazele necesare pentru a gestiona orice stres sau crize viitoare care ar putea apărea.

Este mai ușor să înveți abilități când nu există o criză sau o situație de urgență.

A merge la terapie în mijlocul unei crize sau a unei situații de urgență este extrem de important și util. Atunci când te adresezi terapiei în timpul unei crize, tu și terapeutul practic vă concentrați pe stingerea incendiilor și căutați modalități de a te ajuta să revii la o stare de bază. În contrast, a merge la terapie când lucrurile sunt liniștite îți va oferi oportunitatea de a învăța care sunt factorii declanșatori și vei avea timp să descoperi și să înțelegi ce cauzează posibilele crize. Este dificil să dobândești o înțelegere completă a abilităților de bază în mijlocul unei crize, motiv pentru care începerea terapiei devreme este esențială pentru a dezvolta acele abilități fundamentale necesare pentru a face față și a-ți gestiona starea de bine.

Poate ajuta să te exprimi într-un mod sănătos.

Comunicarea nu este întotdeauna o abilitate ușor de stăpânit. Cu ajutorul unui terapeut, poți învăța strategii excelente pentru a naviga în fiecare relație din viața ta. Terapia te poate învăța cum să discuți despre subiecte inconfortabile într-un mod sănătos și productiv. Atunci când viața este liniștită, familiarizarea cu exprimarea sentimentelor de zi cu zi te va ajuta în mijlocul unei eventuale crize. Acest lucru îți permite să tolerezi emoțiile dificile și să le exprimi într-un mod sănătos.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Call Now Button